• 0

Waarom de juiste geur belangrijk is op de werkvloer – Pure Fragrance

Ieder bedrijf of organisatie wil zo efficiënt mogelijk werken om de beste resultaten te halen. Om je personeel zo goed mogelijk te motiveren, zijn er tal van manieren die je als manager kan proberen. Maar wanneer je denkt aan de productiviteit van je werknemers en het inrichten van de werkvloer, sta je er wellicht niet bij stil dat de geur erg belangrijk kan zijn. Geurmarketing zoals het wordt genoemd.

1. Geur maakt ons nauwkeuriger

Onze geur is het sterkste zintuig waarover we beschikken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze een belangrijk effect heeft op onze hersenactiviteit. Zo kunnen bepaalde geuren dienen om je rustiger te maken of efficiënter te werken. Handig wanneer je met cijfers bezig bent, of wanneer je heel wat stress hebt om een bepaalde deadline te halen. Uit onderzoek is gebleken dat citroengeur hier het beste voor werkt. Andere mogelijkheden zijn jasmijn en lavendel.

Citrusgeur - Limespark

2. Geurmarketing ook voor de klant

Niet alleen werknemers worden productiever bij de juiste geuren en kleuren, ook klanten gaan sneller over tot een aankoop wanneer de juiste geuren en kleuren in een ruimte worden gebruikt. Zo wekt bruin een gevoel van vertrouwen op, terwijl oranje dan weer activeert. Dat werkt hetzelfde bij geuren. Sommige geuren benadrukken een ontspannen sfeer, terwijl anderen net opwekkend werken. 

3. Meer zelfvertrouwen

De geur van den wordt in de aromatherapie vaak gebruikt om iemand meer zelfvertrouwen te geven. De geur zou je namelijk op mentaal vlak stimuleren. De geur van bloemen en planten geven dan weer een ontspannend gevoel. Wat de werksfeer ten goede komt.

4. Gebruik essentiële oliën

Er is een verschil tussen synthetische geuren uit een laboratorium en essentiële oliën. Alleen die laatste zijn bijzonder effectief. Ontdek meer over essentiële oliën in onze blogpost over het verschil tussen synthetische geuren en essentiële oliën.

Ben je geïnteresseerd om geurmarketing ook in jouw bedrijf toe te passen?

 Neem dan even een kijkje in onze catalogus.

1

One thought on “Waarom de juiste geur belangrijk is op de werkvloer – Pure Fragrance

Comments are closed.